Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی مصری‌پور، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان در ارتباط با بازار ارز اظهار کرد: در یک ماهه اخیر اتفاقاتی در بازار ارز رخ داد که قیمت دلار از حدودا ۲۸ هزار و ۵۰۰ تا حدود ۳۱ هزار و ۷۰۰ در بازار آزاد رسید؛ فارغ از اینکه دلیل این نوسانات چه بود، اثر مستقیم آن بر بازار سکه و طلا کاملا مشهود بود و در مقاطعی شاهد افزایش قیمت سکه به بالای ۱۵ میلیون تومان بودیم؛ این در حالی است که سقف تاریخی سکه در سال ۹۹، کمی بالاتر از ۱۶ میلیون تومان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این اتفاق، هیجانی را به بازار منتقل کرد و رفتار بازارهایی مثل طلا در شرایط تورمی این گونه است که یک بار سکه یا ربع سکه افزایش قیمتی را به صورت ذاتی ناشی از افزایش قیمت جهانی و قیمت دلار تجربه می‌کنند و با رشد قیمت‌ها مجددا یک هیجانی ایجاد می‌شود و افرادی که سعی می‌کنند از روند جا نمانند، رو به تقاضای بیشتر می‌آروند و دیدیم که قبلا در این شرایط حباب سکه به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هم رسید.

مصری‌پور افزود: دلیل این اتفاقات این است که مردمی که اکثرا انگیزه سفته‌بازی و حفظ ارزش سرمایه خود را دارند، به بازار فیزیکی طلا هجوم می‌آروند؛ اما چرا در سطح دنیا این اتفاقات رخ نمی‌دهد و مثلا در کشورهای با اقتصاد بزرگ، یک کالای فیزیکی به یک کالای سرمایه‌ای تبدیل نمی‌شود، ولی این اتفاق در ایران با هر موج تورمی به شدت رخ می‌دهد؟

کارشناس مسائل اقتصادی توضیح داد: دلیلش این است که در ایران ابزارهای نوین مالی وجود ندارد و مردم هم با این ابزارهای نوین آشنایی ندارند؛ مثلا در بازار خودرو می‌بینیم که قیمت‌ها از قیمت تمام شده خودروسازها خیلی فاصله می‌گیرد، در بازار مسکن قیمت‌ها در شهرهای بزرگ ما با شهرهای بزرگ اروپایی برابری می‌کند و در بازار سکه هم که حباب‌هاکاملا مشهود است.

وی تصریح  کرد: متداول شدن ابزارهای نوین مالی می‌تواند حباب‌ها را در سایر بازارها از بین ببرد؛ برای مثال ما در بازار سرمایه خودمان، صندوق‌های پشتیبانی طلا را داریم که سرمایه جذب شده از پس‌اندازهای خرد و کلان توسط متخصصان بازار طلا در سکه، شمش یا اوراق گواهی سپرده شمش طلا سرمایه‌گذاری می‌شود؛ در مقطعی که تشخیص می‌دهند بازار حبابی است اقدام به فروش می‌کنند و در مقطعی که نشانی از رشد بازار وجود دارد، خرید انجام می‌دهند.

مصری‌پور خاطرنشان کرد: بنابراین با این سرمایه‌ای که این صندوق‌ها در دست دارند، تحت نظارت سازمان بورس و بانک مرکزی، اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند؛ در حال حاضر چند صندوق شاخص طلایی در بازار سرمایه داریم که باتوجه به موج جدید تقاضا در بازار سکه، سرمایه‌های خوبی جذب کردند.

کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به نفع وجود این ابزارها گفت: یک نفع برای خود سرمایه‌گذار است، چون سرمایه‌گذار به هر دلیلی می‌خواد در بازار طلا سرمایه‌گذاری کند ممکن است پولی که در اختیار دارد به اندازه یک سکه یا ربع سکه هم نرسد؛ از طرف دیگر اعتماد هم نمی‌تواند بکند، چون هیچ بازار متمرکز طلایی در کشور وجود ندارد، چون یا باید به طلا فروشی یا صرافی مراجعه کند و عموما هم دیدیم قیمت‌ها متفاوت است.

وی ادامه داد: زمانی هم که بازار داغ می‌شود فاصله بین قیمت خرید سکه از طرف طلافروش و قیمت فروش آن، همینطور زیاد می‌شود و ریسک فعالیت در بازار طلا زیاد می‌شود؛ البته بحث تبادلات بانکی و فعالیت‌های ساتنا هم وجود دارد و فردی که سرمایه کلان دارد نمی‌تواند پول را جابجا کند و باتوجه به محدودیت ۲۰۰ میلیونی، نمی‌تواند در روز یک حجم زیادی خرید کند.

مصری‌پور عنوان کرد: با ابزارهایی مثل صندوق‌های طلا می‌توانیم حجم‌های بالایی را در قیمت‌های ذاتی خرید و کارمزد بسیار کمی هم پرداخت کنیم؛ از طرف دیگر لازم نیست حجم زیادی از سکه یا شمش را در خانه خود نگهداری کنیم که ریسک سرقت آن هم وجود دارد؛ اما روی حساب کارگزاری خود می‌توانید میلیاردها تومان صندوق طلا خریده باشید، در صورتی که نه قیمت‌ها دستکاری و نه ریسک حبابی شدن به بازار داده می‌شود و اقتصاد هم دچار تلاطم و جهش نمی‌شود.

کارشناس مسائل اقتصادی اظهار کرد: اتفاق خوبی که در یکی دو هفته اخیر رخ داد پذیرش گواهی سپرده شمش بود که این هم در بازار شمش و سرمایه‌های سنگینی که در آن بازار وجود دارد، این امکان را می‌دهد که هر میزانی که نیاز دارید، شمش خرید کنید و اگر حتی لازم به تحویل شمش باشد، می‌توانید با مراجعه به بانک ملت، آن را دریافت کنید و مشکلی هم برای شما ایجاد نمی‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در شرایط تورمی شاید خیلی‌ها از نظر اخلاقی دوست ندارند در بازار ارز فعالیت کنند، بنابراین بهتر است که وارد بازار صندوق‌های طلا شوند.

انتهای پیام/۶۳۱۲۸/ج/

منبع: فارس

کلیدواژه: سکه طلا ارز بازار سرمایه صندوق طلا بازار ارز کارشناس مسائل اقتصادی ابزارهای نوین صندوق ها مصری پور قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۹۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی گفت: در سال ۱۴۰۲ با نگرش جذب سرمایه‌گذاری خارجی ۱۱ واحد تولیدی با ارزش بیش از ۱۱ میلیون یورو در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان بهره برداری شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،جعفر فرشچی طوسی در نخستین نشست با هیئت رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی، اظهارداشت: این میزان سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان برای 218 نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: محل ساخت و فعالیت این واحدهای تولیدی شهرکهای صنعتی " چناران ، کاویان فریمان ، قوچان 2، خیام ، چرمشهر و تایباد" در نقاط مختلف جغرافیای خراسان رضوی است.

فرشچی طوسی با اشاره به شعار سال که رهبر معظم انقلاب اسلامی، بر جهش تولید با مشارکت مردم تأکید نموده‌اند ، عنوان کرد : تمایل سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در خراسان رضوی نسبت به سالیان قبل افزایش یافته و این ظرفیت های اقتصادی استان باعث شده است که مراودات تجاری از سوی کشورهای همسایه بیشتر شود و تاجران آن کشورها در ایران سرمایه گذاری بیشتری کنند.

رئیس هیئت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی اضافه کرد: تاکنون سرمایه‌‎گذاران خارجی از کشور‌های افغانستان، امارات متحده عربی و کویت ، استقبال خوبی از طرح‌های صنعتی و اقتصادی در استان داشته و با امنیت خاطر سرمایه‌گذاری کرده اند.

وی تصریح کرد: وجود واحدهای صنعتی دانش‌بنیان، صادرات‌گرا و نوع کیفیت کالاهای تولیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی باعث ایجاد فضای رقابتی میان سرمایه‌گذاران شده که بازاریابی محصولات توسط شرکت‌های مدیریت صادرات در کشورهای مختلف می تواند هزینه‌های بخش تولید را کاهش دهد و بستر گسترده‌تری برای ورود محصولات داخلی خراسان رضوی را به بازارهای بین المللی فراهم کند.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • ساخت ۴۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تسریع شود
  • مالیات و کاهش قیمت طلا علت اعتصاب زرگران اردبیلی
  • آیا سرمایه‌گذاری همان پس‌انداز است؟
  • جزییات مطالبه‌گری سرمایه‌گذاران مال باختگان شرکت طراوت نوین
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • بررسی تاثیر حملات حماس، اسرائیل و اتفاقات اخیر منطقه بر بازار‌های مالی