Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- سرپرست شرکت طلای زرشوران مزایای چندگانه معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا را تشریح کرد.

 به نقل از کالا خبر، قرار است معامله گواهی سپرده شمش طلا به زودی در بورس کالای ایران با همکاری ایمیدرو، بانک ملت و معدن طلای زرشوران راه اندازی شود؛ در گفت و گو با محسن نادری سرپرست شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران به بررسی مزایای این معاملات پرداخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*مزایای راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا برای معدن زرشوران و سرمایه گذاران چیست؟
تامین نقدینگی و سرمایه در گردش به منظور خرید مواد اولیه، پرداخت حقوق و مزایای کارگران و به دنبال آن افزایش تولید، کاهش هزینه های نگهداری و جابجایی، امنیت حفظ سرمایه برای دارنده اوراق و کاهش فاصله زمانی بین تولید و متقاضی خرید از جمله مزایای راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا است. همچنین حذف واسطه ها، شفاف سازی و کمک به ثبات قیمت ها، استانداردسازی شمش های طلا براساس ISO۱۷۰۲۵، قابلیت نقدشوندگی بالا، قابلیت خرید به میزان سرمایه خریدار، عدم وجود محدودیت زمانی برای خرید طلا و ریسک خرید و فروش پایین نیز از دیگر مزایای این معاملات به شمار می رود.

*به نظر می رسد حضور شرکت زرشوران به بازار سرمایه و بهره گیری از ابزارهای نوین مالی در حال پررنگ شدن است؟
بله البته با توجه به اینکه شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران ۱۰۰ درصد دولتی بوده و متعلق به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران است لذا ورود به بازار سرمایه باید از طریق مکانیزم های قانونی انجام پذیرد.

*استقبال سرمایه گذاران از معاملات گواهی سپرده شمش طلا را چگونه پیش بینی می کنید؟
با توجه به گسترش بازار سرمایه درمیان مردم و استقبال از این بازار و با توجه به صدور اوراق ۱۰۰سوتی پیش بینی می شود تقاضای کافی و ۱۰۰درصدی برای فروش گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا وجود داشته باشد. با توجه به اینکه در حال حاضر امکان خرید شمش های یک کیلویی جهت حفظ ارزش آتی ذخیره و پس انداز مردم وجود ندارد با راه اندازی این معاملات در بورس کالا، امکان خرید طلا برای عامه مردم به میزان سپرده و نقدینگی جامعه فراهم می شود بنابراین پیش بینی می شود در صورت اطلاع رسانی مناسب استقبال مناسبی صورت پذیرد.

*آیا امکان راه اندازی معاملات آتی شمش طلا نیز وجود دارد؟
بله امکان راه اندازی معاملات آتی شمش طلا در بورس کالا وجود دارد که البته ورود یک محصول به معاملات قراردادهای آتی به بررسی های دقیق نیاز دارد اما به نظر می رسد که این امکان وجود داشته باشد.

*طی سال هایی که شمش طلا را در بازار فیزیکی بورس کالا عرضه کرده اید آیا از روند معاملات رضایت دارید؟
بله، عرضه محصولات مختلف در بورس کالا مزایایی را به طور همزمان برای تولیدکننده و مصرف کننده و همچنین اقتصاد کشور به همراه دارد. به عنوان مثال با توجه به لزوم شفافیت اطلاعات عرضه کننده و خریدار در بورس کالا، معامله در آن با اطمینان بین طرفین انجام می شود. چون کالاهای عرضه شده در بورس کالا باید دارای تاییدیه اصالت باشد، لذا خریدار با اطمینان از استاندارد بودن کالای عرضه شده نسبت به خرید اقدام می نماید. همچنین نرخ های عرضه کالاها در بورس کالا عادلانه است، زیرا براساس عرضه و تقاضا تعیین می شوند. با توجه به وجود اتاق پایاپای بورس، امنیت معاملات در بورس تضمین شده و درصورت تخطی، هریک از طرفین مجبور به پرداخت خسارت طرف مقابل خواهند شد و در آخر نیز باید اعلام کرد که معامله در بورس کالا یکی از پیشرفته ترین و مکانیزه ترین معاملات دنیا است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا راه اندازی معاملات طلای زرشوران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۹۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تابلوی بورس، تابلوی رکود

شاخص در روز یکشنبه با افت حدود ۵هزار واحدی به ۲میلیون و ۲۵۹هزار واحد رسید. کاهش قیمت ارز و تداوم تثبیت قیمت در بازار نیما سبب شد تا طی ۵ روز ۷۹۰میلیارد تومان پول از بازار خارج شود. امروز یک‏سال از سقوط شاخص از قله ۲میلیون و۵۰۰هزار واحدی می‏گذرد.

«دنیای‌اقتصاد» عملکرد بورس طی یک‌سال اخیر را بررسی کرده است. شاخص‌کل بورس در روز یک‌شنبه به‌عنوان اولین روز کاری هفته‌جاری با افت ۵ هزار و ۱۰۰ واحدی به ۲ میلیون و ۲۵۹ هزار واحد رسید، به‌طوری‌که بازدهی این نماگر بازار از ابتدای سال حدود ۳ درصد بوده است، ضمن آنکه شاخص‌کل هموزن نیز با رشد ۱۹۲ واحدی به ۷۵۱ هزار و ۳۷ واحد رسید. بازدهی این نماگر ثانویه بازار سرمایه نیز از ابتدای ۱۴۰۳، هنوز بیش از یک‌درصد است.

به‌نظر می‌رسد، رشد قیمـــــت دلار در روز‌های ابتدایی سال‌۱۴۰۳ بازار را نسبت به رشد سهام کامودیتی‌محور که از کل بازار به لحاظ بازدهی عقب‌تر بودند، امیدوارتر کرده‌بود، چراکه با وجود اختلاف بالای دلار نیما و آزاد بورس تهران، به‌طور تاریخی حدس زده می‌شد این اختلاف به حداقل ممکن برسد.

ظاهرا دولت سیزدهم دلار نیما را خط قرمز خود می‌داند و رشد آن را با سرعت بسیار محدودی دنبال می‌کند. اکنون بورس دچار سردرگمی شده‌است. عملکرد خوب کلیت بازار در گزارش‌های فروردین و از سوی دیگر کارنامه سبز برخی از صنایع در صورت‌های مالی سالانه برخی از شرکت‌ها که اخیرا منتشر شده، سبب شده‌است تا شاخص هموزن افت بیشتری را تجربه نکند، چراکه از اول سال نیز از شاخص‌کل عقب‌تر بوده‌است. به‌نظر می‌رسد شاخص هموزن جای زیادی برای افت بیشتر ندارد، چراکه به‌طور تاریخی باید این نماگر فرعی بازار از نماگر اصلی جلوتر بیفتد.

به‌نظر می‌رسد با توجه به احتمال نوسان اندک، اما مثبت دلار آزاد، جو بازار سرمایه در این هفته متعادل‌تر شود، اما در نهایت اگر مقاومت بانک‌مرکزی برای رشد دلار نیما ادامه‌یابد، بازار چاره‌ای ندارد جز آنکه در محدوده ۲ میلیون و ۲۲۰ هزار واحد پناه گیرد.

تابلوی بورس، تابلوی رکود

همچنان ارزش معاملات در بورس تهران اعداد بسیار پایینی به‌ثبت می‌رسد، به‌طوری‌که با وجود ۸ روز معاملاتی نسبتا پررونق در دو هفته گذشته، دوباره ارزش معاملات به زیر ۳ هزار میلیارد‌تومان رسید. همچنین میانگین ارزش متحرک ارزش معاملات خرد نیز حکایت از آن دارد که ارزش معاملات کوتاه‌مدت بازار پایین‌تر از بلندمدت است. کاهش دوباره میانگین ارزش معاملات متحرک ۵‌روزه به زیر ۲۰‌روزه حکایت از تداوم رکود در بازار سهام دارد، ضمن آنکه میانگین‌های متحرک بلندمدت ارزش معاملات به‌هم نزدیک شده‌اند، از این‌رو به‌طور تاریخی در صورتی‌که محرک‌ها بازار را هدایت کنند، عبور میانگین متحرک ۵‌روزه از سایر میانگین‌ها می‌تواند بازار را به سمت ارزش معاملات ۲۰ هزار‌میلیاردی هدایت کند.

این درحالی است که ارزش معاملات دلاری نیز در سطوح پایینی قرار دارد و تا زمانی‌که چند روز متوالی بالای ۱۰۰ میلیون دلار تثبیت نشود، نمی‌توان از بازار انتظار رونق داشت. این شاخص، اکنون در محدوده ۳۰ میلیون دلار قرار دارد. علاوه‌بر این، در اولین روز معاملاتی هفته نزدیک به ۸۰ میلیارد‌تومان پول حقیقی از بازار خارج‌شده و این درحالی است که از ابتدای سال حدود ۴ هزار و ۳۰۰ میلیاد‌تومان پول حقیقی از بازار خارج شده‌است.

با بورس چه می‌توان کرد؟

بورس تهران، درگیر چند متغیرسیاسی و اقتصادی است و نمی‌داند به کدام‌سو برود. از سویی با نوسان‌ها نرخ ارز به‌طور موقتی خوشبین و بدبین می‌شود. از سویی دیگر به امید رشد دلار نیما رونق می‌گیرد و دوباره با رکود همراه می‌شود. از طرف دیگر بازار ترجیح می‌دهد با وجود تعدیل P/E بازار سرمایه با انتشار برخی از گزارش‌ها همچنین با P/E زیر میانگین تاریخی خود معامله شود، چراکه هنوز سایه نرخ بهره ۳۰ درصدی سنگینی می‌کند.

همچنین بورس، با درگیری‌های منطقه‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کند و هر لحظه امکان دارد که دشمن‌های منطقه‌ای دوباره تنش‌ها را افزایش دهند، لذا بازار دچار بی تصمیمی شده‌است. هرچند ممکن است در هفته پیش‌رو با نوسان اندک و مثبت دلار فضا متعادل‌تر شده و شاخص‌کل نیز استراحت کند، اما در صورتی‌که رویکرد ارزش دولت تغییری نکند، بازار سهام به روند نزولی ادامه خواهد داد و در آغوش محدوده ۲ میلیون و ۲۲۰ هزار‌واحدی پناه خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • افت بیش‌ از ۲ هزار واحدی شاخص کل بورس در شروع معاملات
  • شاخص بورس امروز ۱۷ اردیبهشت/افت ۲۰۶۴۷ واحدی
  • افت بیش‌از ۱۱ هزار واحدی شاخص کل بورس در شروع معاملات
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، رایگان است
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • آینده بورس در چند پرده
  • رشد ۱۲۰۷ هزار واحدی بورس در شروع معاملات
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳